16 května 2008

Pravidlo zipu

Řidič tohoto Mercedesu ML se tak obětoval, že přejel (bez blinkru samozřejmě) z pravého průběžného pruhu do pruhu levého, aby mi zabránil projet na místo zúžení (světla vlevo) a v souladu s platnými dopravními předpisy využít pravidlo zipu. Nepodařilo se mu to - musel jet se mnou levým pruhem až na místo zúžení a - využít pravidlo zipu (on se zipoval za ten kamión na obrázku, já za kamión další). Pravděpodobně jsme si jako morální vítězové připadali oba.
Nějak mě ale nepřekvapuje, proč se zipu bránil zrovna řidič takového auta - asi toho pod tím svým zipem moc nemá.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

moc nechápu proč sis dával práci s rozmazáním čísla. přečíst by stejně nejspíš nešlo, a toto vypadá jako předpo....

Pavel Koběrský řekl(a)...

Přečíst by to šlo; mezi tím, jestli chci vypadat pomstychtivě nebo předposraně jsem si vybral druhou možnost - mám trošku pocit, že uvedením SPZky bych se tomu řidiči trošku přiblížil...

Anonymní řekl(a)...

Já to risknu a klidně ať vypadám pomstychtivě. Nerespektování pravidla zipu a vytlačování vozidla, na které vychází pořadí k zařazení se do pruhu, až do krajnice je jednoznačně prasárna. Tuto prasárnu dnes udělal v Brně na ulici Žabovřeská řidič červeného golfu SPZ 5B7 5601. Kromě nálepky upozorňující na přítomnost dítěte ve voze by si tam měl ještě dolepit upozornění na tragicky nízkou úroveň IQ na levém předním sedadle.