20 května 2006

Paroubek považuje napadení Ratha za politický útok

Paroubek považuje napadení Ratha za politický útok
Dovolil bych si tento článek trošku shrnout:

  1. ODS se distancovala. Podle Paroubka je to "pouze předvolební tah ODS".
  2. Paroubek konstatoval, že se sociální demokraté nenechají zastrašovat. Zejména pohlavkem a marným pokusem o ránu pěstí.
  3. Pohlavek a marný pokus o ránu pěstí je podle Paroubka třetím vážným napadením v průběhu volební kampaně. Po skutečně vážném, ne však s jistotou politickém, útoku na Dolejše a přehnaném zákroku policie proti hysterické Jacques porušující zákon. Můžou za to prý pravicoví politici, kteří "mlčenlivě přihlížejí slovním útokům na levici". Možná tedy pan Macek jenom nepřihlížel mlčenlivě slovním útokům na pravici?
  4. Takovému pohlavku se na Moravě říká "záhlavec". Byl podle Paroubka proveden "zákeřně zezadu". Rath jej očekával, ale nikoliv zezadu - na ministra sedícího čelem ke stolu je to poměrně špatný úsudek.
  5. "Jsem ministr vlády, tedy ústavní činitel, nevím, zda se dokonce nejednalo o napadení veřejného činitele." Možná má navíc poslání od vyšší bytosti a ještírci by ho tak neměli fackovat.
  6. "Na veřejných mítincích se v 80 až 90 procentech prý setkává s vyjádřením podpory." Jenom ta prezentace v médiích se nějak nedaří...

Žádné komentáře: