01 června 2007

Foodporn: Chili con salchichon de Ostrava

Miluju bílkoviny. Proto je mou oblíbenou rychlovkou libovolná varianta na chili con carne. Zrovna dneska jsem našel v mrazáku jednu ostravskou klobásu. Dále už to bylo jasné - fazole, cibule, česnek a chilli. Hodně chilli.A neomezil jsem se na jeden druh - byly tam sekané papričky vypěstované mojí mámou, klasické komerční mleté chilli, maďarská pálivá paprika (csípös csemege) a nakonec, už na talíři, jsem to forzíroval thajskou omáčkou Sriracha Hot.
Klobásku nakrájet, s cibulkou, papričkou osmahnout...
... přidat baked beans, dochutit česnekem a nechat trošku prohřát.
Nejraději to mám s kari rýží - nejenom že to skvěle chutná, ale barevně se to moc hezky doplňuje. Pivo bylo logicky nutné. Dobrou chuť.

Žádné komentáře: